2012-10-25 14:17:00
Batman och jag

För en månad sedan fick jag mitt körkort! Firade det med att för första gången på länge få lägga pengar på något annat än körlektioner. Fick lägligt också mitt studentkort på posten då med studentrabatt på Topshop, så skickade efter denna svarta kjol som kom på posten igår!Hittade också ett par coola Batman trosor som jag självklart klickade hem! (Plus ett par Snobben och ett par prickiga.)

2012-10-16 14:33:00
Emmaboda 2012... Pack up your troubles in your old knit bag And bury them beneath the sea

Var och hämtade ut bilderna jag tog under Emmabodafestivalen i somras. Blev dock lite besviken då nästan hälften av bilderna hade blivit blåa i framkallningen. Känns trist att det ska bli så när man låter "proffs" göra framkallningen. Speciellt när de börjar med att säga att de skickar ena rullen (av de fyra jag lämnade in) till Västerås för att bilderna inte ska bli blåa. Hur som helst så fick jag ut några i rätt färg, i alla fall på de två Emmaboda rullarna. Fotade med engångskameror under festivalen lite därför fokus och skärpa blev som den blev. Sen kunde jag rädda upp några bilder från deras blåa hav i photoshop eftersom jag fick bilderna på skiva också!
Bilden här över är från när Klara och jag gick på Maskinen. Ellinore och Kristin plockade ihop i tältet då eftersom vi tänkte fly undan våra grannar som hade fått för sig att trakassera oss under alla dagarna vi var där. Fick tältet nedhugget och tält dumpade på vårt tält. Sen stal de ölen den här dagen och då bestämde vi oss för att flytta ut i bilen eftersom vi ändå skulle bege oss hemåt dagen efter.
Fina Klara på området.
Jag och Kristin efter att jag hade varit på sjukstugan. Under tiden stod hon å de andra och lyssnade på Markus Krunegård (vilket jag också hade gjort innan jag "inte klarade mer" och hamnade där). Var en obehaglig känsla att svimma i folkmängden men samtidigt vägdes den upplevelsen upp av en söt kille som hjälpte mig därifrån. Så på det stora hela gjorde det inte så mycket eftersom man fick en rolig historia att berätta sen, haha.
För att ha kommit mitt i natten, så fick vi upp tältet tillslut i mörkret. Platsen var sen kanske inte den ultimata, men om man ville ha en händelserik festival var vi på rätt plats. För förutom våra härliga grannar som gillade att hugga sönder vårt tält lite här och var så fanns festivalens skogstoalett för tältarna alldeles utanför vårt tält också. Till och med vakterna hängde här "Ja vi går alltid förbi här, för vi kissar uppe vid staketet.." ja tack då vet vi.
Får se sen om vi hamnar i Småland även nästa sommar. För bort skrämda är vi nog inte!

2012-10-12 16:02:00
En blixt fotografering

Var ute en kväll förra veckan och fotade Ellinore (till vänster längst upp), Anna (till höger längst upp) och Klara (längst ner). Lånade pappas blixt för första gången till en sån här ute fotografering! Har använt den tidigare när jag fotat mingel. Men till modellbilder och porträtt använder jag helst inte blixt ute (eller över huvudtaget när det inte är i studio). Men tror att efter denna debut kanske man vågar testa med blixt fler gånger. Blir ju faktiskt väldigt häftigt i vissa lägen!
Använde mig av pappas Nikon SB-900 blixt och en reflexskärm. Sen fota jag med mitt Nikkor 18-105mm objektiv, på de två övre bilderna. Byte till mitt 50mm fasta till bilden på Klara.
Den här gången fixade jag också både styling av kläder, smink och hår. Å så kan jag nu även meddela att bilden på Anna kommer så småningom dyka upp lite här och var i Örebro, så håll utkik!
Själv är jag jättenyfiken på hur det kommer bli med det!