2011-09-29 09:51:32
Nu finns mitt och min kompis UF-företag på facebook!

Har startat ett UF-företag med en klasskompis där vi som frilansfotografer erbjuder porträttfotograferingar, olika bilder till försäljning som vi tagit och en hel del annat med våra kameror i hand så bara att komma med idér! Vi har också en hemsida som kom igång på riktigt igår som kommer fyllas med bilder från olika fotojobb samt nyheter och sånt som kan vara kul att hänga med på! Så titta gärna in samt stötta oss på facebook genom att gilla!

facebookhemsidanMen nu ska jag stoppa i mig lite mat sen bege mig in till mattelektionen och fotolektionen, sen blir det att växla pengar! Imorgon bär det av...2011-09-26 20:14:05
Söndagen, å trevliga måndagsbrev i brevlådan idag

Var ute och gick vid Kårsta Ö igår med en kompis. Vandrade lite längre än vanligt och med kameran i handen fick jag denna bild vid ett av tillfällena. Gillar den verkligen å funderar på om man kanske ska skicka efter den och sätta upp på väggen. Eller ge bort kanske... Får se vad jag bestämmer mig för.

Fick hem ett brev på posten med min lön för min lördag jag jobbade och slutlönen idag. Blev glatt överraskad så nu ska man in och växla till sig lite engelska pund i dagarna.

2011-09-24 18:52:26
we were runnin' free catchin' the waves of the unknown

Försöker plugga men istället drömmer jag mig bort...
På fredag lämnar jag ju landet och beger mig till London längtar efter att få sitta på en filt i Hyde Park, lyssna till fin engelska och andas in hösten i England...
Men nog bäst att jag ger mig in i läxläsningen igen nu.

Weheartit favoriter:Ariana Delawari – We Came Home

 


2011-09-22 15:22:10
Vad jag sysslar med just nu

Har nya uppgifter nu i skolan på fotokursen. Där vi ska ta två popkonst bilder bland annat. Har testat mig fram lite för att se hur jag skulle kunna göra och vad jag kanske då bör tänka på när jag tar bilden jag ska använda. Så tänkte nu när jag är klar med testbilden, och inte bloggat på länge kan jag ju ta och visa hur den blev!

Ni kanske känner igen den från tidigare då det är en av de bilder jag tog på Kristin i våras i studion!

2011-09-19 20:50:59
And tonight's that kind of night

Tog mig en tur ner till bryggan förut. Nästan så att jag glömt bort hur roligt det är att vandra runt i vatten när man har stövlar på sig. En sån där liten fin sak bara.


2011-09-18 23:13:35
My brother, where do you intend to go tonight? I heard that you missed your connecting flight To the Blue Ridge Mountains, over near Tennessee

Så var helgen slut. Har pluggat, varit på krogen och idag fick jag prova på Mary Kate produkter. (Ni vet såna där dyra smink- & rengöringsprodukter ingen egentligen har råd med)

Var ute och gick idag i tre timmar och tog kort med den analoga kameran, som jag satt i en ny svart/vit film i. Har ett par bilder till att ta med den men sen är den redo att skickas in för framkallning! Är spänd över resultatet, provade lite att ta på manuellt med egen slutartid osv. Något jag inte provat med den kameran så ska bli kul att se om det blev bra!

 

Men nu blir det att sova!

2011-09-15 15:38:54
Seglat idag bland molnen

Har selgat uppe i skyarna idag under lunchen. Var nämligen så att min ena fotolärare tog med hela vår grupp ut till Örebros Segelflygsklubb, som ligger brevvid Örebro flygplats, för att låta oss åka och detta helt gratis!

Piloten min var killen med hatten, Kristian.

Precis innan vi släpper taget om det gula planet och glider vidare.

Ska verkligen försöka komma iväg igen och åka, blivit lite sugen på att få styra själv. Fick nämligen prova att svänga och "köra" upp och ner (om det nu kallas köra). Men en otroligt rolig upplevelse! Nu ska jag försöka se att få ordning på lite läxor och sånt som man hamnar lite efter med när man varit sjuk en vecka.

2011-09-14 20:11:22
Little white monkey, staring at the sand Well, maybe that monkey figured out something I couldn't understand Who knows?

Weheartit favoriter:

2011-09-14 07:46:30
the Margaretha-island, Budapest, 2011

 


2011-09-11 19:39:31
I've got a million things that I need to do, but they're all secondary

Lovade ju som sagt att det skulle komma lite bilder här idag. Hade en bra ide om att uppdatera min "profil-bild" samtidigt eftersom den är ett helt år gammal nu. Så kanske dags? Men icke, tagit kanske runt hundra bilder men blir helt enkelt inte riktigt nöjd.

Fast även om det inte blev någon ny profilbild fick jag andra fina bilder. Är verkligen helt kär i mitt 50mm objektiv! En super investering helt klart. Så nu är jag lite nyfiken på att köpa ett till fast, å då ett vid vinkel. Men det kommer nog dröja ett tag till.

 


2011-09-10 18:30:31
Som en vårpromenad efter en lång vinter

Begav mig ut på våra grusvägar här hemma igår. Kändes otroligt skönt att röra lite på sig. Suttit inne nästan en hel vecka med förkylning, möjligtvis halsfluss av något slag, och bara inväntat bättre tider.

Kändes nästan som när man beger sig ut på en vårpromenad efter en lång vinter. Men det är väll för att luften känns mycket friskare på hösten när det börjar till att bli kallare. Hur som helst så är jag frisk nu, eller egentligen inte men om man nu intalar sig att man är frisk kanske man tillslut blir det. Värt ett försök i alla fall. Så imorgon ska jag ta tag i att göra framtidens inlägg lite roligare. Dags att plocka fram kameran ordentligt helt enkelt!

 


2011-09-07 20:51:30
Nobody I asked Knew how he came to be the one To whom you surrendered

Har suttit och skrivit ut bilder från sommaren och andra bilder jag velat sätta upp på väggen men inte blivit av. Har haft planer på att sätta upp massa bilder över en stor del av en vägg i mitt rum ett tag men aldrig kommit längre än så. Alltså till själva tanken. Har dock bara två väggar att leta plats på. Önskar ibland, eller för det mesta att man inte hade snedtak för då skulle man ju helt plötsligt ha en extra vägg att fylla upp! Men idag slog jag näven i bordet och släpade upp skrivaren uppför trappan och satte kontakten i väggen.

Lovar att visa upp hur det blir/blev när det kommit upp lite fler men behöver minst 15 stycken till för att man ska få den där "wow"-effekten, om det nu blir så. Kanske rycker ner allt igen och sätter in dem i ett album istället.

2011-09-06 18:12:15
Tar i trä och dricker te till fina videos

Dagens sysselsättning har varit att koka te, dricka te och se på videos på youtube. Har också skrivit ner lite hur den nya låten är uppbyggd som vi (mitt kära band å jag) förhoppningsvis kan försöka köra lite på nästa vecka när jag, ta i trä, är frisk igen! Så eftersom jag inte lagt ner så mycket mer energi på något annat än det tänkte jag nu bara visa upp två videos helt enkelt.

Först ut är en live spelning med The Black Keys då de spelar deras låt Howlin' for you. Önskar man själv någon gång i framtiden kan få komma på ett sånt beat som de har gjort med den här. Helt sjukt svängig och bra! Älskar förövrigt deras i takt gungande. Beskriver verkligen hela feelingen i låten!
Å så den här med Sea of Bees. Hörde låten för någon dag sen och hon har bara helt enkelt en så himla fin röst! Får mig att tänka på sena sommarkvällar å åka bil längst kusten i USA bland annat.
2011-09-06 14:47:02
en liten lista


Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

"Du är en stor flicka, Charlotta", sa Seth. "Om du vill jaga en...

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En vit kudde

Vad var det senaste du såg på TV?
Under Toscanas Sol

Utan att se efter, gissa vad klockan är:

14.45

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
blåsten i träden ute.

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
vid tio tiden, skulle ta en bild

Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

texterna till några Fleet Foxes låtar

Vad har du på dig?
mina manchesterbyxor, ett par blåa strumpor och en grå T-shirt.

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Foton av familjen från skolfoton och utlandsresor till fina självporträtt målade i kol av mig själv och min storebror i ca 4-5 års åldern.

Vilken var den senaste film du såg?
Under Toscanas Sol

Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Skulle bjuda mina vänner på en jorden runt resa!


Tycker du om att dansa?
Ja, men helst inte själv

Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands?
jjajajajaja!

2011-09-04 17:33:29
Weheartit faves, söndag och tjugosex dagarSöndag och jag det känns som om jag andas genom ett litet hål i halsen då den känns helt svullen. Så med tekopp i hand sitter jag och räknar dagarna tills jag ska till England och försöker att inte sjunga med till någon av låtarna som spelas i bakgrunden samtidigt.