2011-05-29 14:44:39
Sista fredagen med belgarna

Filmade lite skakig film i fredags när vi var ute. Tyvärr blev det väldigt lite men här kommer en liten ihopsatt film från kvällen i alla fall. Musik, White Lies - From the stars.


2011-05-28 12:19:31
Friday I'm in love

Var sista kvällen för belgarna igår så blev en helkväll med avskedsfestande, kanske man kan kalla det! Först gick vi till Rockbar för att möta upp dem efter att de varit och fått diplom på Kraft för deras deltagande i utbytet.  Kom på dem med att spela ett öl-spel med kortlek faktiskt, som vi gjorde hemma hos Kajsa förra fredagen.

Sen gick vi en sväng till Stadsparken, där gratisfestivalen Yeah! höll till. Dock stannade vi inte så länge, hann kanske lyssna på två låtar max skulle jag tro. Men det var trevligt ändå.

Avslutade kvällen på Strömpis! Blev lyckat ännu en gång, även om Nick, belgaren som bodde hos mig blev utkastad vid ett för att de ansåg att han var för full, haha. Sen när vi åkte bussen hem var det nära på att vi missade hållplatsen. Jag tittade ut när bussen stanna för att se vart vi var och såg ett bekant staket. Ibland har man tur allt! Tror annars att vägen hem från busshållplatsen var första gången han pratat så pass mycket med mig. Även om det kanske inte var så mycket mer än om att han nu hade en rolig historia om hans uteliv i Sverige att dela med sig av när han kommer hem.

2011-05-21 15:37:21
The Beatles - Got to get you into my life

Här kommer en liten lista på några filmer med väldigt fina berättelser...

Nowhere Boy,

Källa: weheartit

Atonement,

Källa; weheartit

Across the Universe,

Källa; weheartit

Becoming Jane,

källa; weheartit

En långvarig förlovning,


källa; weheartit

2011-05-19 23:23:46
En belg flera belgare

Nu har belgarna varit här i snart en vecka, lite förklaring till varför bloggen inte fått så mycket uppmärksamhet från min sida. Var på Marieberg idag och innan det var vi hemma hos Johanna en dag och Elin en annan.

Men imorgon blir det en runda på krogen! Känner mig så vuxen nu; kan köpa öl på resturangen, har ett nytt bankkort där jag får välja om jag vill betala med konto eller kredit och samtidigt som nya vägar öppnats blir man själv lite stor och glad inombords.

Men samtidigt som man lever det vuxnalivet nu här i dagarna med att äta ute, kunna ta en öl och sitta och prata så känner jag att skolarbetet bli lidande. Så har bestämt att under lördagen när de begersig till Stockholm blir det att plugga. Men för stunden kan man inte annat än gilla hur dagarna hittills har sett ut!
Skulle inte göra mig något om det fortsatte så här, alltid hitta på något i stället för att hamna framför datorn i några timmar innan man begersig till sängs för att vakna upp och göra samma sak igen, som ett hemskt mönster av osocial-tillvaro.

2011-05-14 15:34:08
Grönt är skönt!

Sitter och lyssnar till Florence + The Machine nu så här på eftermiddagen. Har varit iväg en sväng till golfbanan på morgonen och under förmiddagen. Ska jobba där några helger i sommar så fått lära mig lite hur det fungerar av min bror som jobbar där.

Men nu sitter jag hemma och njuter av det fina vädret och allt grönt runtomkring! Ikväll bär det av att hämta upp Belgaren som ska bo här i två veckor och sen åka till Kajsa som peppar schlager "5 TIMMAR Å 40 MINUTER" (:

2011-05-10 21:10:47
Äter äpple och lyssnar på Beatles

Mamma var en tur med skolan till Stockholm igår och när hon kom hem sen hade hon en uppsättning av Beatles skivor till mig! Så sitter nu och äter äpple, lyssnar på mina skivor och njuter av tillvaron :)
Ikväll blir det att beställa hem festivalbiljett till Way out West också! Men nu ska jag fortsätta njuta av min trevliga tillvaro tills jag ska gå och lägga mig.

2011-05-09 20:57:58
Je veux comprendre

Var på min första franska-lektion idag på flera veckor. Hade ganska så bra självförtroende när jag gick dit även om jag kände lite att jag låg en bit efter, men det skulle jag nog kunna ta igen tänkte jag. Men när läraren inte är lika övertygad kändes det verkligen hopplöst. Varför ska språk vara så svårt att lära sig? Hur som helst har jag verkligen pluggat hela kvällen nu och hoppas på att klara provet imorgon. Även om jag ibland får en känsla av hopplöshet så är det som något inom mig skriker att nä du nu ska du allt visa henne att du faktiskt kan klara dig även om du varit borta ett tag. Så det finns nog en riktig fajter där inne någonstanns och tack för det måste jag säga!

Har även bestämt mig för att åka till Frankrike i sommar. Har velat ett tag men tanke på att jag inte har en blekaste aning om vart jag ska bo eller hur jag ska ha råd med det. Men efter att talat med mina franska vänner känns det som om jag helt enkelt måste få träffa dem igen!

2011-05-03 17:50:01
5 Timmar och 19 minuter kvar av månadens Spotify

... och en kvarglömd påskhelg i arkiven.

Var ute vid mormor och morfars sommarstuga över påskhelgen. Vi grilla, som blev årets första för mig och njöt av solen och vårvärmen. Dock kände jag mig väll lite bortskämd av värmen från Ungern, å tyckte att så värst varmt var det väll inte. Men skönt med sol och fint väder hemma i Sverige också, det var det allt!


2011-05-01 20:46:11
En plats att filosofera på

Valborg igår. Men eftersom vi för det mestadels av kvällen vistades
utomhus och inte i närheten av en brasa bjuder jag på bilder från Budapest! :)


Uppe på kullen: "Fiskarbastionen" heter det tydligen. Otroligt vacker utsikt och vackra byggnader! Vi vandrade runt där ett tag och tog bilder. Som sagt, hur fint som helst!

Var några i frack som spelade fin musik, så där lite stämningsfullt med fiol och cello med utsikten och arkitekturen runt omkring. Ett av favoritställena helt klart. Tänk att bara kunna åka upp dit, sätta sig i något av fönsterna och bara sitta och filosofera. Har tyvärr inte funnit någon plats här i Örebro för sånt. Får kanske ta mig ut och leta reda på en någon dag.