2010-11-30 18:22:50
You're flying away, while I'm stuck here on the ground

Skulle suttit och redigerat med min "stor blir liten"-bild hade jag tänkt mig nu efter skolan. Men så funkar inte USB-minnet eller datorns uttag, vet inte vad får ta reda på det senare. Så titta igenom lite bilder istället och tog fram den här bilden(erna) på Linus. (Gillar hans öra ser så mysigt ut, vilket det också är!) Känner att jag måste både rensa i datorn och ta lite bilder vilket jag inte gjort på ett tag. Får kanske bli imorgon. Är nämligen ledig hela dagen! :D  Har studiedag, men dagen kommer börja hyfsat som vanligt. Väckarklocka på tidigt sen när jag vaknar av den kan jag bara stänga av den. Känslan av att veta att man faktiskt inte behöver lyssna till den är väldigt tillfredsställande. Låter kanske lite ja... knäppt att ens ha på den när jag inte behöver gå upp? Men jag blir så avslappnad och kan verkligen fokusera på att sova när jag fått vakna och inse att det är långt kvar tills jag "måste" upp. Ska ta mig lite fika och leta reda på en film eller något annat intressant att se på nu. :)

Brandon Flowers – Jilted Lovers & Broken Hearts

2010-11-27 16:58:10
You barely are blinking wagging your face around

Bild(er) från i torsdags. [klicka på bilden för bättre överblick!]


Tog lite bilder i torsdags för att lägga upp ett inlägg här, om att jag skulle iväg på Harry Potter på fredagen. Men blev ändrade planer så inlägget kom inte upp. Hamnade sen hemma hos Klara, igår, med Kristin och Ellen helt enkelt! Var förberedd på kylan i Klaras hus så hade med mig mina tofflor. Nu har jag suttit och redigera den här bilden på mig. Försökt få lite gammal stil på det hela eftersom jag har min gubbkeps från Irland, skjorta och väst på mig. En av de bilderna där inte min "Harry-blixt" syns också, hehe! Klockan längst sidan är mammas som hon köpte på en marknad i London.
Gillar bilden mest för skärpan och den suddiga, vita bakgrunden. Lite därför den kommer upp här.

Bon Iver & St. Vincent – Rosyln


2010-11-23 18:20:34
Konst-iga bilder

Några bilder som jag tog idag, letar efter ett motiv som kan ingå i "Konst-igt"...

Nikon D5000 | Grå-filter ND8 | Photoshop CS5

Har ett par olika foto-uppgifter som vi ska göra klart till innan Jullovet. En av dem är att ta kort på något som man inte lägger märke till, något vardagligt. Man behöver inte se vad det är alls faktiskt. Läraren kallar den uppgiften för "Konst-igt". Skapa konst utan att man från början vet vad det är. Inga förutfattade meningar om vad man tagit kort på, kanske man kan säga. Satt och tog lite sådana bilder idag. Men vet inte om jag har bestämt mig för att använda någon av dem får se först om jag stöter på något annat jag tycker kan passa in. Annars så är nog bild 1 från vänster och den snet neranför alternativ.


Kings Of Leon – Come Around Sundown

2010-11-22 17:53:24
Jag vill se mer än vad jag ser

Tror det är dags att klippa av en del av håret snart. Känner mig väldigt långhårig. Men måste vänta på att luggen ska växa ut först! Ekonomisk måste man ju vara. Typiskt mig, brukar alltid klippa mig på ett nytt sätt nästan varje gång och vänta tills jag har mycket jag vill klippa av. Allt för att få bra mycket för pengarna så klart! Men tror inte det blir så stor förändring den här gången bara tillbaka till längden jag hade efter att jag klippte mig förra gången. Fast det blir inte förrän i december.

Kvällens musik:

Daniel Adams-Ray – Svart, vitt och allt däremellan


2010-11-21 13:09:42
If you could flick a switch and open your third eye...

Målade med akvarell igår. Länge sen sist, såg att det var i Mars jag sist la upp något jag målat. Så kanske dags att visa upp något nytt. :) Spontan målade först lite vilket inte blev så bra men sen kom jag på vad jag skulle göra. Så blev bra tillslut, känner inte heller att jag måste peta på något. Kanske för att jag inte vågar! Blev inte exakt som jag hade tänkt mig först men det gör mig inget. Får se om jag hinner måla något mer, hade nästan glömt bort hur roligt det är! Men först plugga lite. Är klar med franskan men har lite matte och svenska kvar att göra. Ska bli skönt att bli klar! Längtar efter lite fritid med roliga påhitt! :)

Muse – Uprising


2010-11-20 11:29:40
Ut på vandringsfärd!

Var på Stadium Outlet igår på Aspholmen och köpte mig ett par jogging skor, eller mamma betala dem ;). Hade tänkt ge mig ut och springa idag men med min träningsverk sen den afrikanska dansen i torsdags går det nog inte så bra. Men ska försöka ta mig ut och gå i alla fall. Även om jag haltar som Quasimodo i Ringaren i Notre Dam,:O. Först ska jag byta ut lite musik på mobilen byta de där hörlurarna mot ett par som stannar i öronen!

2010-11-19 20:39:10
19 November, idol-paus!

 

Tog mig tiden att sätta ihop ett litet klipp idag. Så här kommer det. Tror jag gillar det sista mest. Gillar ni den? Ska försöka göra lite fler videos i framtiden nu ska jag ner och kolla på fortsättningen av idol! Förresten så är toppen för dagens idol Jay och Linnea! :D


2010-11-18 21:07:50
The world I made it up you see It's all there in my fantasy

Min klocka, mitt halsband, mina armband, ringar, örhängen... :)

Sitter och lyssnar på Mando Diao. Måste upp tidigt imorgon då jag har nationellt prov i engelska. Får se hur det går men hoppas på bra resultat. Tills dess att jag gjort det provet ska jag låtsas att jag inte har något plugg, ingen matte att plugga, ingen svenska att göra och absolut ingen franska kvar. Ska ge mig an allt det till helgen.

Har dansat afrikanskdans idag på vår "dansdag för tvåorna". Fick vara både elefant och lejon! Lite apa blev det nog också ;) Tror att de flesta håller med att det var första idrottslektionen på länge som man vågat släppa loss vilket resulterade i att nästan alla hade jätte skoj när de svängde runt som djur, haha! Inväntar träningsverken, som säkert kommer på besök imorgon, nu.


2010-11-17 21:41:23
Dessa lärare...

21.23

Kommit hem efter en inte allt så bra onsdag. Sitter och äter godis och lyssnar på The Beatles för att få mig på bättre tankar. Går rakt på sak istället för att, ja göra något annat. Vet inte om det är så att jag har otur med inlämningsuppgifter och speciellt på ämnet idrott. Har ännu en gång fått förklarat för mig att jag inte lämnat in en uppgift som jag är 100% säker på att jag lämnat in för länge sen. Gör mig rent av irriterad när jag får veta det av min handledare och inte av själva läraren för ämnet. Har alltså på grund av att jag "inte lämnat in" en uppgift risk för IG. Helt mysko. Hände nästan samma sak i högstadiet när jag skickat in en uppgift men då råkat skicka fel och därför fick jag inte VG på idrotten efter höstterminen. Eftersom det var en så viktig deadline och så klart hade hon ju inte sagt något tidigare om att min uppgift inte kommit in. Utan väntat till det redan var försent. Hon visste ju också att jag satsa på VG som vi hade pratat om. Denna kommunikation. Lyckades med att fixa VG på våren med hjälp av envishet och irritation över att min uppgift inte räknats bara för att den var lite sen på grund av fel skick. "Vägrade" att göra uppgiften för högre betyg på våren och uttalade att min satsning på idrotten kändes förjäves. Så det ända jag säger är att man ska stå på sig om man nu vet att man inte gjort något fel. Tyckte det var urlöjligt att jag inte fick mitt VG på hösten bara för att betygen "inte kunde ändras" när de var satta. Så ska ta tag i det här konstiga med min lärare imorgon, helt oacceptabelt att göra så utan att prata med mig. Satsar ju på VG eller MVG så får man veta att man ligger på IG nästan utav en annan lärare..

Ska ta och plocka ihop idrottskläder för imorgon och sen blir det att sova. Har lite att ta tag i imorgon och måste sova nu.

2010-11-15 19:25:26
"Happy 4th of July daddy"

Sitter och skriver på filmanalysen till "Independence day". Känns som om jag skrivit en massa utan någon riktig koll på vad som hamnat i texten. Det sköna är i alla fall att svenskan inte behöver vara helt perfekt, eftersom det är till Mediekunskapen. Tillåter en att skriva allt man kommer på och tryck ner det på "pappret" (skriver på datorn) på hyfsat bra förståelse vad man menar. Är sugen på att ta tv-dosan och leta reda på någon film istället men nej. Lite retligt att ha Sazza snusande bredvid, katter har det allt bra. Måste ta mig an lite franska också då jag råkade snacka bort hela lektionen med Ronja, som jag inte pratat med på över ett år nästan! Inte alltid till fördel att ha lärarfri lektion och fritt fram för folket att vandra in och utnyttja situationen. :) Nej, nu ska jag fortsätta det intensiva skrivandet med snusande katt och Paolo Nutini, i högtalarna som stöd.

2010-11-14 20:55:17
Filmtips: 2 Dagar i ParisBlev att titta på "2 dagar i Paris" med mamma. Humoristiskt, franskt (det snackades franska och det var i Paris, det var väll det) och massa annat roligt! Är man mycket för sarkasm så passar den här filmen bra, ja väldigt bra. Satt och skratta åt alla roliga repliker och hur Adam Goldbergs rollfigur inte fattar ett dugg när alla snackar franska runt omkring, stackarn. Bra beskrivning av hur dum man kan känna sig när man inte förstår någonting! Hela filmen fick mig att vilja resa utomlands för att... uppleva hur det är att inte fatta vad folket omkring en snackar om. Nej.. men kanske lite, haha. :)
Handlar lite kort om ett New York-par, den Franska fotografen Marion (Julie Deply)  och den Amerikanska inredningsarkitekten Jack (Adam Goldberg) som har rest runt i Europa och ska stanna i Paris för att hälsa på Marions föräldrar i Paris i två dagar. Ta en titt på trailern: 2 Days in Paris

Tillägger då att jag är mycket för sarkasm, tycker det är riktigt kul, så den här filmen passade mig väldigt bra!

Shout Out Louds – Fall Hard

2010-11-14 17:44:28
Just give me a second and I'll tell you…

Modell: Kristin Larsson - Smink: Ellinore Bodewall

Nikon D5000 & Photoshop CS5

Har suttit precis hela dagen vid datorn och hållt på med bilderna från igår. Tog ett break för mat, bakande av kladdkaka till pappa och fikat för ca 40 minuter sen. Men tror det blir att ta paus nu, igen. Ska hitta någon film att se på först, byta skärm mot skärm alltså. Vi har nämligen skaffat "Viasat On Demand" boxen :). Så hoppas det finns någon trevlig och gratis film att se!

Sitter och lyssnar på Kristins spelningslista på sportify, klicka här på länken för att också lyssna :) blubbbluululu


2010-11-14 14:48:08
Ellinore 2

Några till bilder på Ellinore!

Kamera:
Nikon D5000

Photoshop CS5

2010-11-14 13:15:00
Ellinore

Blir lite bilder på Ellinore sen igår! :) Kan inte bestämma mig om vilken som är bäst av de två översta...

2010-11-14 12:08:46
I'm fallen in love with your favourite song!

Några som alltid kan få en på bra humör!

Var iväg hem till Klara igår med
Kristin och Ellinore. Rensade igenom klädkassar som Klara hade fått, inget shoppande nödvändigt för henne på lääänge! :) Sen så åt vi mat, pasta med ost sås. Alltid lika gott! Snackade om schizofrena personer och att det är okej att häcka i skafferiet på vinterhalvåret, haha! Sen sminkade Ellinore oss, duktig är hon! Blev lite skojsiga, tok bilder som fick avsluta lördagen. Super nice! Ska ta och titta igenom resten av bilderna nu som vi tog igår, fanns några mer åt det seriösa hållet.