2010-01-30 10:08:25
FRUKOSTNikon D5000
Ska snart gå ner och äta frukost sen blir det att färga håret rött! Ska se om jag tar mig ut och tar lite bilder idag eller hur det blir. Tänkte i alla fall lägga upp en bild från förr förra helgen då jag var med Klara och Kristin. Har redigerat den i photoshop och ändrat på nivåerna (levels), färgbalansen (color balance) och kontrast kurvorna (curves) bland annat. Men dags att äta frukost nu. Ska försöka skriva upp hela redigeringen på endel bilder i framtiden!

2010-01-28 17:26:38
TORSDAG

Kamera: Nikon D5000, 27 Januari

Åkte buss hem igår i snöovädret. Brukar tycka det är mysigt att åka bil eller buss på kvällen med allt ljus men inte när det snöar. Då ska man sitta inne under en filt och titta på tv/film med varm choklad. Vilket jag nästan gjorde när jag kom hem. Det är mysigt med vinter. Gillar faktiskt vintern. Är nog inte helt ensam om att tycka att snön kan stanna ett tag till i Mars, sen kan våren komma.

Dags att plugga sen blir det att städa och sätta sig framför Glee och Robinson!

 

 


2010-01-26 18:13:51
HÅRIGT

Här kommer bara ett allmänt irritations inlägg om hår på huvudet.

Tjockt hår är inte alltid kul att ha. Mitt är som en fäll på huvut som vägrar ligga som jag vill. Det hänger antingen bara rakt ner när jag vill att det ska böja. Eller så böjer det sig och vägrar lägga sig rakt. Och ja det blir väldigt varmt eftersom det är så tjockt. Visst så klipper man ut det och så men lika förbaskat växer det sig tätt igen nästan på en gång. Man hade långt men fick aldrig någon bra frisyr på det klippte det kort och efter en tid med kort hår vet man inte längre hur man ska få det fint igen. Nu ska jag sluta klaga. Blir att klippa ur det igen och snart ska det få sin rödhet tillbaka! Skönt, trevligt och härligt ska det bli!
Jag är glad över mitt tjocka hår.

2010-01-25 21:23:05
PLUGG, PLUGG, PLUGG...

Sazza  Kamera: Nikon D5000.

Förstår inte varför det ibland ska vara så svårt
att plugga. Känns som det går mycket lättare att plugga någon annanstanns än hemma. Och tanken att plugga är mycket lättare än själva utförandet. Har suttit med lag och rätt men kan inte riktigt infinna mig i att jag enbart ska plugga utan hamnar in på Sabrina tonårshäxan. Vilket är en rolig serie den innehåller korta avsnitt och man kommer ihåg när man såg den hos kompisar, ja jag hade så klart inte den kanalen.

Tog lite bilder på Sazza när jag kom hem så in i datorn och slänga ihop något snabbt för att lägga upp här sen. Men dags för mig att väcka min fot och återgå till pluggandet.

2010-01-24 11:28:40
SLOW MOTiON TACK!


Arkivbild, Kamera: ? Redigering: Indiebarn

För lite mer än en vecka sen njöt jag av vintern. Myste
av att det var snö ute och träden var fulla av frost. Sen så blev det varmare och träden står nu bruna utan frosten. Det var då min njutning vände. Tycker det är trevligt med vinter och speciellt i år då vi fick en rejäl men nu vill jag bort in i värmen. Vill inte längre bli tvungen att dra på sig strumpbyxor under byxorna. Vill känna doften av vår och glädjen. Fast jag kan nog vänta ett tag till. När jag tänker efter. Vill inte att våren kommer allt för snabbt, som det gått nu. Kan man inte få spola tillbaka tiden lite(?).

2010-01-18 16:05:24
NÅGRA KVÄLLAR FÖRTIDIG

Här har man väntat och väntat. Å så tillslut kommer januari och ett hopp fylls i hjärtat av att serierna ska börja man ska kunna komma hem och njuta framför en bra serie men nej. Då har man kollat fel på datum och är en vecka för tidig. Så nu är det bara att vänta lite till helt enkelt. Men dags att hitta på något annat nu när kvällen blev ändrad kanske man ska ta tag i matten plus imorgon ska pappa få bilden och skriva ut den på ett A3. Bilden jag troligtvis ska skicka in till tävlingen!

2010-01-17 12:19:13
SÅ VAR DET SÖNDAG

 


Kamera: NIKON D5000, 1-250s f/4 Redigering: Indiebarn


Ja nu är södagen här igen. Mitt rum ser ut som ett bombnedslag och det är väll dags att tvätta. Igår var jag med Klara och Kristin. Vi tog bilder, drack choklad och hade det trevligt! Håller just på att göra om en bild som ska skickas iväg till en fototävling jag ska vara med på. Temat är glädje så jag köpte lite ballonger! Riktigt fina bilder blev det hoppas nu bara att kvaliten är bra också. Lite orolig men ska försöka se om jag kan bättra till den eller något med lite trix. Men kommer lägga upp lite blider från igår längre fram. Ni får nöja er med en snö/vinter bild som jag tog i fredags istället. Men ska nu börja styra upp mitt rum och se om jag kan hitta ner till det riktiga golvet.

2010-01-10 19:53:45
VINTERVart ute och fottat idag. Fast det började dock med att ladda kameran och mobilen. Vilket gjorde att solen nästan försvann innan jag kom ut. Börjar att komma på lite mer hur man gör med de olika inställningarna vilket glädjer mig mycket. Ska försöka att vara lite mer förberädd och kolla att kameran är laddad i framtiden också. Sen ska jag försöka ta mig upp innan solen ger sig av även om sängen vill hålla mig kvar.

Suttit i flera timmar nu och provat runt lite olika saker i photoshop. Är somsagt roligare när man förstår men känner mig än som en rejäl nybörjare på det hela. Men hittar ibland ställen där de ger ut riktigt bra tips vilket känns kul!

2010-01-09 19:35:17
DEVIANTART

gjord i photoshop by moi! :D


Jag har skapat planeter idag
. Letade egentligen efter hur man kunde få en häftig himmel men hittade istället massa olika beskrivningar på hur man gjorde planeter på photoshop. Det är verkligen fascinerande hur mycket man kan skapa med det programmet!

Vandrade runt lite på deviantART, skulle nog kunna sitta i flera dagar och bara titta på bilderna de laddat upp. Går inte beskriva hur fina de är! Skulle vilja få till mina bilder så som flera av de bilderna. Mystiska, vackra, känslofulla! Ska försöka leta runt efter någon sida för att leka och förstå alla olika verktyg. Vilket påminner mig om att jag snart ska välja vidare på min gymnasieutbildning. Blir foto och film vilket känns bra. Skulle vilja gå en kurs i photoshop också så kanske man vågar lägga upp lite på deviantART.

Besök deviantart och glöm inte att titta in här-> p0rg, aquasixio

2010-01-05 15:19:04
HEY JUDEFryser om fötterna och snön ligger ljup utanför fönstret. Åkte skidor på förmiddagen och sen vart det in och klippa ihop filmen som jag och Emma B, Ellinor, Kajsa, Klara och Kristin gjorde igår. Den blev lite kul på sätt och vis men kan säga att filma med filmkamera är mycket lättare helt enkelt. Filmade alltså med min D5000 kamera så hur som helst Enjoy! Kan hända att det blir fler filmer fast lite stadigare då i framtiden.

2010-01-03 12:33:09
KOM FRAM!

Tror att det kan vara kallare i mitt rum än ute! Sitter just nu på sängen med fötterna i sockor och kylan som stiger uppåt. Inväntar att mobilen ska laddas klart sen blir det att ta med sig den, kameran och varma kläder ut i kylan. Ska åka lite längdskidor och avsluta spåret som jag gjorde igår och ta lite bilder! Tycker bara att solen ska ta sig ur sitt gömställe bakom molnen snart. Ska också fundera ut vad jag ska skriva i mitt CV. Måste ta och skriva lite i det nu och sen besöka Coop. Av någon anledning så skräckar jag lite inför jobb. Varför vet jag inte men det är lite läskigt, om jag nu får jobb det vill säga. Behöver hur som helst pengar om jag nu ska kunna resa i sommar som jag vill.

2010-01-01 23:26:02
HEJ 2010!

Nikon D5000, Kristin

Gott nytt år alla!!! Jag själv tillbringade nyårsafton hos min kära vän Ellinore. Blev en del festliga bilder under natten och när jag somnade vet jag inte. Men någon gång under morgonen. Sen idag har dagen bestått av att hjälpa henne med städning och äta på Mcdonalds. Sen har jag skrivit ett par nyårs löften som jag ska försöka påbörja den här veckan som kommer. Som att söka jobb helt enkelt!