2010-02-25 14:58:47
Sommarregn


Arkivbild från London, Nikon D80


Klockan är då 14.47 och jag kan inte säga att jag rört på mig mycket idag heller. Min lilla plan om sportiga jag har inte utvecklats ännu. Satt med Kristin hela dagen igår och såg på film. Liksom idag då jag också ser på film. Men imorgon blir det andra planer. Åker tidigare till Kristinehamn än vad jag tänkt men det ska blir skönt. Bussen avgår 11.35 från resecentrum så blir att packa lite i kväll. Men först ska jag kolla klart på Systrar i jeans, andra sommaren. Fick också syn på att jag bara har andra och fjärde sommaren på bok.

Drömmer för tillfället om varm sommar och sommarregn.

2010-02-21 17:53:55
Första försöketHar börjat ladda upp för film imorgon med Kristin. Blir storbildskärm med skräck, romantik och komedi. Ska bland annat titta på Chasing Liberty och Fame. Sen vet jag inte helt vad för skräck men hittar nog någon bra. Är inte helt överförtjust i skräck men alltid kul att skrämma upp sig lite då och då.

Har övat på att rita porträtt på bildlektionerna nu några lektioner. Tror det var förra helgen jag satt och ritade lite hemma. Försökte rita av Paolo Nutini. Vet inte om det blev så likt inte så jätte nöjd men tänkte att jag lägger upp den här ändå. Så kan nån annan avgöra om den är fin eller lik på något sätt.

2010-02-20 18:39:13
Lördagsläsning


Kamera Nikon D5000

Har tillbringat hela min lördag med att läsa. Länge sen sist jag verkligen läst så här mycket. Kommer i perioder lite då och då. Hur som helst så har jag nu läst ut Stephenie Meyers bok, The Host. Heter något annat på svenska. Tror det är Genom dina ögon. Men som ni kanske förstår så läste jag den på engelska. Köpte den när jag var i London på höstlovet men har haft lite problem att verkligen fastna i den. Eftersom början var väldigt krånglig. Vilket kan bero på att jag försökte börja läsa den på planet hem med en skrikande bebis i närheten. Men nu när den är slut känns det lite tråkigt. Levde verkligen in i det hela skratta, chockerades. Allt blev också spännande och roligt att läsa i slutet. Men tror nog att jag kunde fastnat tidigare i mitt läsande om jag bara hade satt mig in i den i början och inte nu i slutet enbart. En annan kul grej är ju att boken ska bli film men vet inte ännu när det kommer ut...


The Host (svensk översättning: Genom dina ögon), skriven av Stephenie Me
yer

"Jorden har invaderats av en ras som tar över människornas sinnen medan de lämnar kroppen intakt och större delen av mänskligheten har dukat under. Men Melanie Stryder vägrar att tyna bort.

Vandraren, en av de invaderande Själarna som har tilldelats Melanies kropp, har hela tiden varit medveten om hur plågsamt det skulle vara att ta över en människas kropp: de överväldigande känslorna, de allt för tydliga minnena. Men det finns en svårighet som Vandraren inte har väntat sig att den tidigare ägaren av kroppen vägrar att ge sig av och överlämna kroppen till henne.
Melanie fyller Vandrarens sinne med bilder av Jared, ma
nnen hon älskar och som hittills lyckats hålla sig gömd. Det är omöjligt för Vandraren att skilja på sina och Melanies känslor och snart åtrår hon en man hon aldrig mött. Hotet från de andra Själarna gör Vandraren och Melanie till ovilliga allierade och tillsammans ger de sig av för att finna mannen som de båda älskar."
2010-02-19 21:18:35
19 Februari


Kamera Nikon D5000, Redigering jag


Klockan är 21.03 fredagen den 19 februari. Ska ner och äta köttfärspaj snart och titta på OS. Men först ett par rader här. Ska vara aktiv den här veckan som kommer har jag tänkt. Blir skidor och fotta så mycket som möjligt. Super skönt med lov. Sportlov. Har inte kommit på vad som händer imorgon men njuter av att få ha en fredagskväll hemma framför tv. Länge sedan sist.

Bilden är tagen när jag var ute och gick förra helgen. Tycker om kontrasten mellan den röda stugan och snön plus taggtråden på staketet som först kommer in i bild och försvinner bakom gaveln. Har föresten anmält mig till en bild tävling på gallerix. Temat, stadsbild ungefär. Hur som helst skicka jag in min bild på London med Themsen och Big ben. Så nu får man hålla tummarna till i mars nån gång och hoppas på att bli en bland de tio. Kan föresten också meddela att jag kan kryssa för ännu en sak på min nyårslista, yes!

Btw, dramatisk början på inlägget eller(?) Haha. Och bilden som jag skickade in finns att se under fliken Fotografier, London finns dock en liten skillnad på den jag skicka in men jag utgick från samma bild.

2010-02-17 20:00:14
VINTER AJDÖ, BORT MED ALL SNÖ!Kamera Nikon D80, Fotot taget av Pappa, Redigering Isabelle Östlund


Vinter, snö, kyla. Snart mars vilket betyder slask, sol, vår. Har varit en hyfsat lugn dag i skolan även om vi hade matte prov på morgonen. Var inte helt säker på hur det gick men som alltid så har jag en tendens att få dåligt när jag tyckte det gick bra. Men tror att jag kanske lyckats bra den här gången. Hur som helst fick man tillbaka historia provet vilket jag bör vara nöjd över men vet inte riktigt. Känns som jag inte är nöjd med något av de resultat jag lyckats få. Kanske beror på att jag faktiskt vet att jag kan bättre(?). Men, men. Snart lov vilket betyder ta igen sig för att göra bra i från sig sista månaderna!

Känns som om
alla åker utomlands nu. Först Kajsa som drar nu på sportlovet och efter sportlovet åker min historia/svenska lärare till Grekland på kurs. (Att man kan åka på kurs i Grekland visste jag inte!). Själv är man fast i Sverige. Och inväntar våren. Om två dagar och två månader fyller jag och det är då ett år sedan jag var i Portugal. Längtar tillbaka till värmen och hur skönt det verkligen var där. Känns som jag skrivit lite mycket nu men blir så när det är mörkt ute och man är slut på idéer till lite roligare inlägg. Hårt, jag vet. Haha.

Kom på en låt som jag fick lära mig när jag gick på piano lektioner. Texten gick något sånt här "Vinter adjö bort med all snö.." Kommer inte ihåg mer, lite komiskt.

2010-02-14 22:01:32
Alla hjärtans dag

Paolo Nutini                                                    James Mcavoy

Har idag sovit alldeles för länge och inte gjort något jätte ansträngande över huvudtaget. Tittade på film igår, En ung Jane Austin (Becoming Jane). Med James Mcavoy! Som gör filmen värd att se hundratals gånger. Även om jag inte är uppe i det antalet ännu, men snart! Hur som helst så kollade jag på Harry Potter nyss och därmed har jag under det här året sett alla filmer igen. Av de som kommit ut. Är något speciellt att se på Harry Potter på söndagar. Skönt avslut på helgen. Fast ingen skada skedd om helgen var längre.

Lyssnat på Paolo Nutini denna Alla hjärtans dag. Medans jag spelat spel på facebook som en spel beroende. Men nu snart ska jag sova för att ännu en gång försöka hinna med första bussen imorgon.

2010-02-13 16:00:52
SVARTPÅVITT

Nikon D5000

Var ute på förmiddagen och fottade lite. Blev väldigt nöjd med resultaten också. När jag gick där på väg hem igen kom jag att tänka på att jag faktiskt bara haft min kamera i knappt två månader. Fick den i julas och det har inte änns gått två månader. Hur som helst är jag glad att jag valde den i stället för att få något annat och sen födelsedags present. Fick ju välja eftersom kameran är väldigt dyr och sen så hade jag ju fått en ny mobil när jag fyllde.

 

Pratade med mormor och morfar i telefonen och jag ska nog vara hundvakt den 27 februari. Ska bli mysigt att träffa Linus och ta lite bilder på honom. Super nice!


2010-02-11 17:51:01
MARS

Har bestämt mig att bredda min blogg i vår. Har länge funderat på att göra den lite bredare men aldrig riktigt blivit av. Dock blir den bara någon centimeter bredare. Gillar att ha den ganska smal. Bara det att den lite utav simmar runt på skärmen för mig nu. Men det blir inte förens i mars då våren ska ha tagit sig hit har jag tänkt mig. Men blir att ta mig ner och diska, ska rycka ut lille bror ur soffan också.

2010-02-10 20:18:32
KLOCKAN TICKAR

Känns som om
det skulle kunna vara måndag idag. Känns som om det faktiskt kunde vara vilken dag i veckan som helst idag. Har skrivit massa olika saker för att få en bra början av detta inlägg. Men kan inte komma på något för intressant. Så jag ger upp.

Har provat att klippa ut min klocka i photoshop och satt in en annan bakgrund. Ganska bra blev den. Var något jag klippte ihop på 5-10 min och har man stadig hand och tålamod går det hela snabbt. Hittade mönster penslarna på deviantart där det finns massor av olika penslar. Men dags att dricka juice.

2010-02-08 16:37:07
FRÄSIG

Slutade extra tidigt idag vilket gav mig chans att plocka i ordning lite i mitt rum. Har tömt hela garderoben så snart kan det försvinna. Hur som helst satt jag och kolla igenom bilderna från i fredags och hittade den här på Klara. Riktigt häftig tycker jag. Alltid kul att få någon oväntad bild om man säger så! Fick i alla fall försöka ljusa upp den lite eftersom den va ganska mörk men fräsig är den!

2010-02-07 23:01:28
SPEGEL

Varit aktiv idag. Var först ute och sprang, hamnade i skogen. Lite lättare att ta sig igenom när det inte är så otroligt mycket snö, men bra träning! Sen gjorde jag mat när jag kom hem och efter maten tog jag med mig mamma och pappa till Chilli bland annat. Blev att införskaffa sig en spegel till mitt rum och nu äntligen så nu sitter den uppe. Känns som jag i ett par år nu kämpat med att få mitt rum klart vilket det börjar gå mot. Har lite små saker kvar som att slänga ut min nuvarande garderob. Men ska försöka hålla mig kortfattad. Jag gillar min spegel och jag ska nu sova.

2010-02-06 14:49:19
EFTER FESTEN SÅ

Sitter vid datan hemma hos Ellinore. Snart dags att röra på sig för att ta sig hem. Känner mig lite seg från gårdagen men det får man leva med när man roar sig. Skönt att bara släppa allt med skola osv. Tycker att man ska förlänga helgen, eller i alla fall typ en till två helger i månaden kan förlängas. Det är väll rättvist(?). Hur som helst kommer nog upp ett par bilder från kvällen i kväll hoppas jag!

Snart dags att lägga sig men har suttit och fixat till några bilder lite snabbt så kanske inte bästa redigeringarna men duger helt klart! Allt för att göra vad jag lovat så här kommer alltså bilderna från igår, fredag. Kul kväll!
Finns så otroligt många roliga och svårt att välja men blev en på mig, lite eftersom det knappt händer att jag fastnar framför kameran. Men dags för mig att sova ska faktiskt träna imorgon kanske kan man få en spegel på rummet också, hoppas får man!


Adam & Klara

Emma & JagKajsa, Schager och Kalle2010-02-03 19:16:45
NYTT


Var på stan idag och köpte lite kläder. Som vanligt fick Kristin mana på mig med mitt köp annars hade det väll inte blivit av, haha. Men sån är jag svårt att lämna ifrån mig pengar. När jag vet att jag vill men kanske inte riktigt behöver. Men blev i alla fall ett par snygga byxor och en svart tunika. Ska försöka hitta lite armband, örhängen och kanske någon ring också. Sen blir det slut på shopping för mig på ett tag. Håller ju på att sparar pengar nu för att kunna komma utomlans i sommar kanske. Sen ska jag försöka hitta något jobb, tanken att få pengar lockar men själva tanken att leta efter ett jobb är väll det som håller emot. Men ska först skriva klart mitt CV sen får jag ta mig ut i stormen, vore skönt med pengar som man kan spara på!