2009-11-29 10:10:15
FÖRSTA ADVENT


NIKON D80, 27 November

Första advent. Idag blir det pepparkakor, mys ljus, fotografering och matte. Blir nog också att städa lite så som man brukar under helgerna. Igår var jag, mamma och pappa på Marieberg och köpte present till morfar och själv fick jag en The Beatles t-shirt. Men så klart provar man den inte så man får försöka ta sig dit igen och byta ut den helt enkelt. Men snygg var den!

Tog ju bilder i fredags så lägger upp en här som jag tog på min gitarr. Idag blir det nog bilder på ljus om det vill sig.

2009-11-27 19:39:07
HEMMA

London, NIKON D80

Efter ungefär 12 timmar utan vatten i kranarna och tillvisdel utan el, fungerar allt som det ska. Vilket gör att man äntligen kan börja njuta av att det är fredag! Alltid lika skönt att komma hem och bara njuta sjunka ihop i soffan eller på något annat mjukt, skönt och varmt ställe. För mig blev det att sätta på musik och ta fram kameran. Har för tillfället varit ganska fattig på ideér vilket jag fortfarande är tillvisdel känns det som. Så i stället för att lägga upp en bild jag tagit nu så blev det att redigera en från London.

Hängt med Michelle två dagar denna vecka. Vi har sett på film och pluggat. Blir nog att plugga snart igen för min del eftersom jag inte blev klar med min matte. Kul grej i skolan är att vi snart börjar med foto men först grafisk kommunikation några gånger till.

2009-11-22 19:22:09
ÖNSKELISTA

Nu så här innan december tänkte jag att det var bäst att lägga ut en önskelista. Så här kommer det en, länkar sist i inlägget till bilden och sidor som har dessa prylar!

Ska klippa mig på onsdag. Håret blir kortare och rödare igen. Har fastnat för mitt korta hår även om man ibland får lite tankar om längre fast sen när man går till frisören klipper man ändå rejält för att man vill utnyttja pengarna (?). Tycker det är lite dyrt med att klippa håret egentligen. Att klippa mitt hår och färga kostar 800 kronor sammanlagt och då är två hundra till att klippa ungefär och resten till att färga. Så det är nog färgen som är lite dyr. Men visst man kan färga hemma, be en kompis eller mamma, så brukar jag göra. Men på något sätt så blir det aldrig helt bra. Varför vet jag inte, om det är färgen som är dålig eller om det är mitt hår som stretar emot... Hur som helst blir det klockan tre på onsdag. Ska bli skönt att korta, tunna ut och färga så man kan börja ha utsläppt igen!

 

1. Garderob, med spegel - Ikea

2. Närbildslins - Net On Net

3. Sängöverkast & kuddar - Ellos

4. Twilight - Deluxe edition - cdon.com

5. Twilight: Director's notebook - cdon.com

6. Kamera stativ - Net On Net

7. New Moon: Soundtrack - cdon.com

 

Bilden


2009-11-21 23:22:40
NEW MOON<3

Fantastisk, otrolig, bättre(?). Ja, jag vet inte men
nöjd med filmen är jag. Så efter att spenderat två timmar framför filmen New Moon i biostol är jag som ett barn på julafton... Lycklig! Edward (Robert Pattinson) blir bara snyggare. Rolig kommentar man hörde från Kajsa under filmens gång om Jacob "...varför har han tröja på sig?".
I vanliga fall kan jag komma på saker att klaga på hur de gör saker som inte finns i boken eller ändrar saker man vill ska vara med. Kanske är det för att det var ett tag sen jag läste boken och det är därför jag inte kommer ihåg så mycket. Hur som helst tycker jag Chris Wietz har lyckats väldigt bra att visa upp boken på film. Kanske, ja jag har en sak, är att när man får träffa vargarna så känns det lite för mycket datateknik över det och inte så äkta som man vill. Hur som helst ser jag fram emot nästa film och så klart när denna film kommer på DVD. Har också släppt det att jag tänkt köpa alla filmer samtidigt utan det blir helt enkelt så att jag inte orkar vänta på alla så hoppas på Twilight DVDn till jul!

Rolig grej var att Sam verkligen liknade personen jag hade föreställt mig när jag läste boken och Jasper (Jackson Rathbone) har fått repliker!

2009-11-20 23:51:25
NOVEMBER

Nikon D80 - London

 

Dags att krypa ner i sängen snart. Har tittat på en underbar film som borde ses, "Keith"! Sen ska jag bara klistra in den låten som just nu spelas om och om igen på mitt spotify för tillfället :) Hoppas ni också finner den otroligt fin här i november mörkret. Men dags för mig att sova helt enkelt.

A snowflake fell (and it felt like a kiss) - Glasvegas

The breeze, from the graveyard keeps murmuring death
Too much time harbours thoughts in heads
Now I´m compelled to care
About my future going nowhere

As I stand here all alone in the cold wondering where I´m going to-day
Then a snowflake and it felt like a kiss now I´m O-K.

The ringing from the bells keeps screaming out love
As snow fell from heavens above
Directionless no more
Emptiness no more

Now I don´t feel so all alone in the cold wondering where I´m going to-day
Then a snowflake and it felt like a kiss now I´m O-K


2009-11-20 12:07:34
PREMIER KÄNNING!

Så igår stod man i kö från tre ungefär till kvart eller tjugo över fem då man blev klar med sprutan. Just nu är man halvt död i överarmen, vänster, men annars så finns det inte så många symtomer, som skönt är. Fixade nyss ett snöre till Adams byxor, haha, och nu inväntar man att idrotten ska börja. Ska hem sen och se över min ekonomi eftersom jag inte riktigt har koll på den hela. NEW MOON PREMIER IDAG! Blir premier för mig i morgon men ändå! Hoppas på en bra två timmars bio upplevelse även om vissa inte tror att den kommer bli så bra. Men kul ändå! Dags att avrunda detta lilla inlägg men lovar på fina bilder i kväll kanske.

2009-11-18 22:55:58
SPONTANBIO.
Efter några timmar i skolan och en snabb vistelse hemma
åkte man upp på stan igen för att spela gitarr. Fick positiva vibbar från min annars så stränga eller svåruppfattade lärare. Efter det blev det fika med Kristin. Jag tuggade försiktigt på medan vi snackade om det mesta och flesta som vanligt. Men måste säga att han som jobbar där är lite mysko, ljus läskig röst. Hur som helst tog vi oss ut i regnet för att Kristin skulle hyra film. Men istället gick vi in på bion för värme och några minuter senare är det dags för spontanbio. Blev "2012" och en popcorn "påse". Riktigt kul att bara göra saker utan att tänkt så innan. Blev ju att betala lite utöver vad man tänkt men det tål man. Filmen var riktigt bra och vi roade oss åt det mesta även om det blev gåshud i vissa lägen. Hade inte tänkt så mycket på hur den skulle va förutom att effekterna såklart skulle vara häftiga. Och det var de. Så en väldigt bra katastrof film helt enkelt. Så det blir för Kristin och mig att köpa biljetter till Afrika inför 2012.

Bokade klipptid till på onsdag så det blir att korta håret och lägga i mer rött! Sen i veckan ska man försöka ta sprutan också hoppas inte på att få trött arm eller det funkar om man bara har det ett tag som Alexander (min bror) fick. En rolig sak till efter det här med sprutan är att jag kommer nu i fem veckor ha grafisk kommunikation! Men dags för sängen och en lång sömn till tio över sex i morgon...Still watching the ocean move,
if only I could show you my soul,
and places I've been.
Watching the ocean curl,
and little girls playing in the sand, as I walk,
longing to listen to you talk.

- The Kooks

2009-11-16 15:07:40
TANDLÄKARBESÖK...

Nikon D80, arkivbild


Just nu i denna stund kan man höra min mus under golvet
sitta och gnaga på vad det nu finns där att gnaga på. Lite obehagligt är det faktiskt. Ska försöka ta tag i det och sätta fram någon råttfälla men har inte blivit av ännu.

Tandläkarbesök blev det idag efter ljudlektionen och det visade sig att man inte skött dem så bra och jag lägger skulden på visdomständerna som är på väg fram. Så blir återbesök imorgon och på onsdag. Får hoppas på att det blir det sista och enda jag behöver göra. Ska försöka sköta dem bättre helt enkelt. Gick sen till min gamla skola och besökte Fredrick. En av de lärare man saknar. Även om matte och No inte var min starka sida. Tog sen bussen hem och sen har man inte gjort så mycket och ska snart gå fram och stampa i golvet så man får lite lugn.

Tog en gammal bild och hittade en lite kul tutorial resultatet blev ganska bra tycker jag!

Insåg nyss att musen är i väggen!

2009-11-15 18:25:01
KINGS OF LEON

Fick en liten kick av det här med musik videos så slänger (eller ja, lägger) upp en till fast från Kings Of leon! Enjoy helt enkelt!!2009-11-15 18:11:45
FILMTIME

Så är söndagen snart över igen. Har läst ut Onskan nu och kan då säga att det var en av de få böckerna som jag läst som slutat då den ska sluta. Inget konstigt slut som man inte fattade. Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur ett bra slut ska vara för visst man hade väll sina aningar redan från början hur det hela skulle sluta. Men på något sätt så gjorde det inget. Det var liksom skönt på något sätt när man kunde lägga ihop boken då den var slut. Och samtidigt veta att det var så man ville att den skulle sluta.

Tagit mig tiden att sitta vid photoshop igen och försöka få fram något roligt. Blev att göra om en bild som jag tog i oktober. Har varit dålig på att ta bilder under de gråa månaderna men ska i år försöka bättra mig. Hur som helst hittade jag en tutorial som visade hur man gjorde en bild med film effekt. Tycker själv den blev lyckad för att vara första gången jag provat. Ändrat lite ljus, färg osv. Hur man gör hittar ni på länken nedan!
Har blivit lite besatt av Glasvegas på senaste tiden, haha. Så dags för er att lyssna på härlig skottsk dialekt som gör det svårt att urskilja vissa ord men när man lyssnat några gånger så faller de flesta bitarna av sången på plats. Men dags för mig att göra det viktiga man bör göra på en söndag! Tror ni vet vad jag menar...Film effekt

2009-11-14 11:08:26
TREDJE GÅNGEN GILT

Vaknat till tre gånger denna morgon och bestämde mig att ta mig upp innan elva vilket klockan är om någon minut! Hade en riktigt rolig dag igår. Efter skolan blev det att sitta i datarummet med Maria medan vi inväntade bussen. Sen vid tjugo över satt man på bussen mot Frövi. Sen hämtad av mamma och hem till hennes kollega Marie där jag sen fick rida! En rejält framåt häst så man fick verkligen ont i händerna av att försöka hålla ner tempot samtidigt som man försökte så gott man kunde att krama tygeln och inte ha kramp tag om den. Men det hela funkade väldigt bra och det var riktigt roligt så blir nog av snart igen hoppas jag!
Ska i väg till Coop idag för att in handla lite till i kväll så dags för mig att mata magen helt enkelt.

2009-11-13 09:32:54
GULD KANT PÅ VARDAGEN!

Så om några minuter ska jag stänga ner datorn och hämta väskan för att traska upp mot bussen men först några rader här.

Suttit och kollat på Paolo Nutini videos på youtube denna morgon! Me like! Det är en underbart skön människa man fastnar helt enkelt för allt, men framförallt rösten. Om du ännu inte känt "behovet" av att lyssna på denna röst är det nog bäst att du tar dig en rejäl titt på hans video New Shoes där jag garanterat kan säga att ni kommer fastna för det mesta av hans charm! Vilket ni har förstått att jag gjort rejält. Så för all del gör er en tjänst för han livar upp när man är nere och om man nu lever sitt livs bästa dagar kan det ju inte skada att sätta guld kant på det också! Men dags att plocka i väskan vad som behövs vill inte missa bussen igen när jag gått upp i tid idag.
2009-11-13 08:07:31
MORGON FUNDERINGAR

Så är den efterlängtade fredagen här! Har sovmorgon till halv elva och slutar runt tjugo i två. Har på senare tid börjat uppskatta helgen mycket mer än vad jag tror jag förut gjort. Ska i alla fall rida idag för första gången på ett halv år snart. Ska bli riktigt kul och jag ser verkligen fram emot det hela. Men först skola sen vänta på bussen till Frövi. Sen om två, tre veckor ska jag klippa och färga mitt hår igen har jag tänkt mig så då försvinner omkring 800 kronor men men. Ska innan det köpa tillbehör till i morgon för man ska hem till Kajsa och äta tacos! Plus att man bör köpa julklappar nu innan det är för sent och man inte lyckas få till de där bra julklapparna. Så sammanlagt har jag 200 kronor att handla för den här månaden och 1090 kronor nästa månad så det ska nog gå vägen hoppas jag. Men dags för mig att gå ner för att äta frukost och kolla buss till skolan.

2009-11-09 18:20:41
GO SWEDEN!!!

Så sitter man och lyssnar på The Sounds nya album. Klickar in vidare
Youtube och tittar runt lite på musikvideorna eller ja, jag kollade på tre sen fick kommentarerna på den sista "song with a mission" mig att bli lite nyfiken. Klickade så jag kunde se alla kommentarerna och arbetade mig snabbt neråt. När jag tagit mig förbi mitten hittade jag en lite rolig kommentar som jag nu ska dela med mig till er där ute. Till er som klagar varje morgon på håret eller klagar på sin figur och allt annat som har med ens utseende att göra! Så är stod det:

"When the Vikings plundered Europe, I think they made sure to get their hands on all of the good genes. Is there such a thing as an ugly Swedish person?

There was that one chubbier dude in Ace of Base who wasn't so good-looking. But even he wasn't ugly by any means.

We need to invade Sweden, for harboring weapons of mass beauty. Armies of hairdressers and makeup experts need to be recruited right away to find the secret...
"

Alltså dags att sträcka på sig och påminna sig om hur andra ser oss svenskar helt enkelt. Själv kan jag säga att det var lite roligt att läsa denna kommentar och hoppas ni också tycker det!

Har på sistone tagit fram lite gamla bilder och lekt med känt mig lite frusen och oinspirerad att ta på jackan och gå ut med kameran när jag kommit hem från skolan. Sen så är jag inte helt hemma på att ta inomhus bilder med ljus osv men ska väll bli av det med någon gång framöver men inte just nu.

2009-11-08 11:25:38
GO MORGON!

För att vara söndag är jag ovanligt pigg om man nu kan säga så efter att vaknat upp vid tjugo i elva. Har tänkt att städa rummet idag plugga lite. Ska för en gång skull göra något med denna söndag som annars varit till för att vila, slappa, sova...
Börjar dagen med min frukost som består utav svartvinbärs fil och pepparkakor! Mums. Sen får jag se var jag tar mig an här näst...